Ferrari predstavilo ultra-ekologickú výrobnú halu. Prinesie aj elektromobil

Taliansky výrobca luxusných športových áut sa pripravuje na spustenie výroby svojho prvého elektromobilu. Nová budova Ferrari otvorila svoje dvere v piatok.
ferrari elektro
Zdroj: Pexels

Taliansky výrobca luxusných športových áut sa pripravuje na spustenie výroby svojho prvého elektromobilu. Nová budova Ferrari, poháňaná výlučne obnoviteľnou energiou, otvorila svoje dvere v piatok, za prítomnosti talianskeho prezidenta Sergia Mattarellu. V tejto novej továrni bude vyrobený prvý plne elektrický športový automobil Ferrari, informuje electrek.

Generálny riaditeľ Benedetto Vigna uviedol, že nová továreň chce “rozjasniť” budúcnosť Ferrari. Táto stavba umožní spoločnosti pokračovať v odvážnych plánoch do budúcnosti. Okrem prvého elektrického športového auta tu budú vyrábané aj ďalšie generácie hybridov a vozidiel so spaľovacími motormi. Továreň bude tiež produkovať batérie, elektromotory a invertory pre elektromobily Ferrari.

ferrari elektro

Firma investovala približne 214 miliónov dolárov (200 miliónov eur) do realizácie tejto továrne. Po otvorení v piatok uviedli, že tento závod pomôže zlepšiť efektivitu a flexibilitu. Na streche je umiestnených viac ako 3 000 solárnych panelov, ktoré produkujú 1,3 MW energie. Ferrari uviedlo, že opätovným využívaním dažďovej vody a energie v produkčnom cykle sa až 60 % energie používanej na testovanie batérií a motorov bude zachytávať a ďalej presmerovávať.

Z cenovky tradične padneme na zadok

Nové otvorenie prichádza po tom, ako zdroje tento týždeň oznámili agentúre Reuters, že prvý čisto elektrický športový automobil Ferrari bude stáť najmenej 535 000 dolárov (500 000 eur). Podľa týchto zdrojov už vyvíjajú aj svoje druhé elektrické vozidlo. To je stále v počiatočnej fáze, ale vyrobené by malo byť v tejto novej hale.

Ferrari minulý rok uviedlo na trh svoj prvý plug-in hybrid, SF90 Stradale, čím započalo elektrifikáciu značky. Do roku 2026 plánuje, aby 60 % predajov tvorili elektromobily a plug-in hybridy. Prvý plne elektrický model značky by mal byť odhalený do tohto konca roka.

Total
0
Shares
Podobné články