Prepojenie reálneho a herného sveta pomocou botaniky, nebolo nikdy zaujímavejšie

Pozitívne zmeny sú v dnešnej dobe vítané všetkými desiatimi. Aj preto sa dvojica Hannah Young a Aleks Atanasovski rozhodla, že svojou troškou k tomu prispejú.
gaming a botanika

Pozitívne zmeny sú v dnešnej dobe vítané všetkými desiatimi. Aj preto sa dvojica Hannah Young a Aleks Atanasovski rozhodla, že svojou troškou prispejú k prospešným veciam a naučia gamerov aj niečo o prírode. Vymysleli tak projekt, ktorý prepája herný svet hry Guild Wars s tým reálnym, ktorý žijeme každý deň.

Hlavnou myšlienkou projektu, je preniesť kus hry do reálneho života. Rozhodli sa tak, že sa zamerajú práve na rozvoj botanických schopností hráčov. Hra je totiž známa svojou pestrou flórou, ktorú si obľúbil nejeden z hráčov. Obaja z autorov myšlienky sú veľkými fanúšikmi botaniky a hier, čo pretavili do tejto veľmi zaujímavej myšlienky.

Priamo v hre tak budeme mať možnosť získať virtuálne semienka vybraných rastlín, ktoré potom fyzicky prídu hráčom do schránky. So svojim nápadom sa spojili aj priamo s vývojárom, ktorého veľmi zaujal a rozhodli sa ho pretaviť aj do reality. Prvá várka, ktorú budú môcť hráči získať, bude pozostávať len z 30 balíkov so semenami. Neskôr sa ale pri citeľnom záujme tieto čísla chystajú navýšiť.

Balíkov je málo, a preto je ťažké vybrať, komu ich poslať

Rozhodli sa preto, že ak chce používateľ získať jedno zo špeciálnych balení, musí priamo v hre napísať, prečo práve on by mal tieto semená dostať. To už teraz prinieslo viacero pozoruhodných odpovedí, ktoré Hannah a Aleksa dojali. Hráči napísali napríklad aj toto:

„Hra Guild Wars mi zachránila život počas obdobia hlbokej depresie. Bolo by mi cťou pestovať [karmínové slnečnice] na mojom dvore, aby som vzdal hold hre a podporil okolitý hmyz, ktorý by mohol mať z týchto kvetov úžitok.“

„Máme prístup do záhrady, ktorá bola nedávno vyčistená… a teraz je prázdna od buriny, ale aj kvetov. Bolo by krásne niektoré presadiť a estetika videohry je motiváciou.“

Týmto krokom chcú autori zvýšiť povedomie o botanike ako takej, pričom je podľa nich často veľmi nedocenená a priam až opovrhovaná. Ide o veľký projekt, ktorý dokáže spojiť dva svety, a priniesť do gamingu viac interakcie s okolitým svetom. Hráči sa dokážu naučiť novej činnosti a kto vie, možno ich to zaujme natoľko, že v tom budú pokračovať.

Total
0
Shares
Podobné články