Asus Vivobook S 15: Copilot+ notebook s AI funkciami pre Windows 11

Asus Vivobook S 15 Copilot+
Asus Vivobook S 15 Copilot+ | Zdroj: Asus

Umelá inteligencia hýbe svetom a postupne sa stáva súčasťou nášho každodenného života. AI integrovali ako súčasť svojich produktov mnohí výrobcovia u rôznych oblastí a nikoho neprekvapí, že sa s ňou najčastejšie stretávame v technologickom svete.

Mohlo by vás zaujímať:

Asus Vivobook S 15 Copilot+
Asus Vivobook S 15 Copilot+ | Zdroj: Asus

Asus priniesol na Slovensko novú generáciu počítačov s umelou inteligenciou. Notebook Asus Vivobook S 15 (S5507) je vybavený procesorom Snapdragon X Elite a zároveň ide o prvý Copilot+ notebook tejto značky. Ponúka AI funkcie pre Windows a balík exkluzívnych aplikácií ASUS AI.

„Sme na začiatku novej éry osobných počítačov, do ktorej ASUS vstúpil uvedením svojho prvého počítača s umelou inteligenciou,“ povedal S.Y. Hsu, Co-CEO spoločnosti ASUS. „Uvedenie nášho prvého Copilot+ PC s procesorom Snapdragon X Elite je pre nás dôležitým míľnikom. Veríme, že tieto zariadenia sú budúcnosťou spotrebiteľských počítačov a zásadne zmenia spôsob, akým budeme pracovať, študovať, tvoriť a zabávať sa.“

Asus Vivobook S 15 Copilot+
Asus Vivobook S 15 Copilot+ | Zdroj: Asus

Zariadenie je tenké necelých 15 mm a váži 1,42 kg, takže je ideálnym spoločníkom na cestovanie. Vo výbave nechýba 3K OLED displej, reproduktory Harman Kardon a samozrejmosťou je vysoký výkon. Výdrž batérie na jedno nabitie je podľa údajov výrobcu až 18 hodín používania.

Asus Vivobook S 15 je takisto prvým zariadením, ktoré je vybavené exkluzívnou AI aplikáciou StoryCube. Tá ponúka inteligentný, pohodlný a výkonný spôsob správy všetkých digitálnych aktív, ktorý využíva umelú inteligenciu na triedenie, úpravu, správu a export zachytených nespracovaných súborov.

Asus Vivobook S 15 Copilot+
Asus Vivobook S 15 Copilot+ | Zdroj: Asus

Efekty Windows Studio v2 zlepšujú osvetlenie a odstraňujú šum počas videohovorov v režime na výšku. Funkcia Live Captions generuje titulky v reálnom čase a aplikácia Cocreator umožňuje používateľom premeniť svoje náčrty na takmer umelecké diela.

Prvý Asus Copilot+ notebook Vivobook S 15 (S5507) bude v predaji na Slovensku už začiatkom budúceho mesiaca za cenu, ktorá štartuje na sume 1 399 eur.

Total
0
Shares
Podobné články