InoBat už vyrába batérie do elektrických vozidiel s označením “made in Slovakia”

Batéria InoBat
Batéria InoBat | Zdroj: InoBat

Slovenská spoločnosť InoBat, ktorá vyvíja a vyrába inovatívne batérie do elektrických vozidiel oznámila koncom apríla ďalší veľký míľnik. Firma spustila vo Voderadoch výrobu prvých “slovenských” batérií, a zároveň získala všetky potrebné certifikácie a spustila výrobu prvých vysoko výkonných článkov určených pre letecký priemysel.

Mohlo by vás zaujímať:

“Voderady sú dôležitým katalyzátorom na umožnenie prechodu z „montovne“ na „mozgovne“. My baterky nielen vyrábame, ale ich aj tvoríme a „šijeme na mieru“ pre potreby každého zákazníka. Tento proces si vyžaduje mimoriadne znalosti a špeciálne zručnosti a ja som hrdý, že sa nám ho podarilo vybudovať na Slovensku,“ zdôraznil CEO spoločnosti InoBat Marián Boček.

InoBat Voderady
InoBat Voderady | Zdroj: InoBat

Spustenie výroby na Slovensku sa odzrkadlilo aj na pracovnom trhu. Vo výrobe pribudli desiatky operátorov a technikov údržby zo Slovenska, ktorých musel InoBat vzhľadom na moderné a pokročilé technológie a náročnosť postupov rekvalifikovať. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva medzinárodný tím expertov z 18-tich krajín sveta.

Vďaka kombinácii priamych skúseností s baterkovou technológiou a lokálnych talentov sa podarilo na Slovensku vytvoriť prvý rekvalifikačný kurz, ktorý sa stane základom novej profesie – operátor výroby batériových článkov.

InoBat Voderady - výroba batérie
InoBat Voderady – výroba batérie | Zdroj: InoBat

Nastavené vzdelávacie a rekvalifikačné procesy plánuje spoločnosť implementovať aj v pripravovanej fabrike v Šuranoch, ktorá bude spoločným projektom InoBatu a čínskej spoločnosti Gotion High-Tech (GIB – Gotion InoBat Batteries). Spoločne majú ambíciu vybudovať v Šuranoch najvyspelejšiu továreň na batérie s nulovou uhlíkovou stopou nielen v Európe, ale dokonca na celosvetovej úrovni. GIB odhaduje, že vo fabrike bude pracovať viac ako 1500 zamestnancov, väčšina z nich bude pritom potrebovať rekvalifikáciu alebo odborné vzdelávanie.

Total
0
Shares
Podobné články